top of page

AUDITION 

TILL VÅRENS FÖRESTÄLLNING

 Lördag 16 december mellan 10.00 - ca 16.30 

I vår är det dags att stå på scenen igen och vi kommer även i år att vara på Västerås konserthus.

Preliminärt datum 18-19 maj.

Ni som dansar på DANSBASEN Liz Balettskola minst två gånger i veckan, oavsett ålder, som vill lite mer med er dans eller som vill utmana er själva och som även är redo att lägga ner extra arbete och tid är välkomna att söka.


Auditiondagen består av två delar -  enskilt solo och gruppaudition. Båda delarna är obligatoriska.


​Till sin enskilda audition (solot) behöver man skapa en egen dans.

Den ska vara mellan 1.10 - 2.00 minuter lång.

Det är viktigt att man skapar koreografin själv, att den inte är kopierad, lånad eller gjord av någon annan. 


Även i år får ni välja musik helt själva. Det är alltså inte begränsat som vissa tidigare år (då vi valt ut olika låtar som ni fått välja mellan). Ni behöver inte börja från början av låten om ni inte vill, det är ok att starta mitt i. Säg bara till var ni önskar starta så ordnar vi det på plats. 


Solo (obligatoriskt)


Försök gärna att berätta något med ert solo. Ett tips är att hitta på en egen story (kan handla om vad som helst) och göra koreografin efter den, då är det också lättare att uttrycka sig. När ni känner er klara med er dans (solo), se till att repa koreografin ordentligt. Ju tryggare och säkrare ni är på det ni skapat, desto lättare är det sedan att leva sig in i den. Ni har helt fria händer när det gäller vilken teknik ni använder (balett, tå, jazz, show, modernt, contemporary, lyrical, street, stepp, osv.) Helt ok att blanda tekniker också.


Kom ihåg, vi har ingen aning om ni gör fel eller ej eftersom det är ni som skapat dansen själva. Det vi önskar se är hur ni kan agera och uttrycka era känslor genom dansen.😊 Vi vet också att det kan kännas svårt att skapa en egen koreografi så därför ska ni veta att vi inte tittar på hur duktiga ni är på att just koreografera.

Duett


Har ni mycket inspiration? Då kan ni, om ni vill, även göra en duett med en kompis (utöver det solo som är obligatorisk). Önskar ni göra en duett, skriv då med det i er anmälan och skriv även med vem så vi kan lägga er bra tidsmässigt i audition schemat.


Anmälan till audition görs på vår hemsida under fliken aktuellt eller via denna länk:


https://forms.gle/KwQESLd1gko5itVg6


När vi vet hur många som anmält sig, sätter vi ihop ett auditionschema och meddelar er tider via e-mail. Om den tid ni får för ert solo inte passar, har ni möjlighet att byta med varandra.


Sista dag för anmälan är 8/12.


Alla kan såklart inte få huvudroller men ni som gör audition kommer få göra något extra som för handlingen framåt (utöver er vanliga grupps dans).


Viktigt att komma ihåg.  

                                                   
Detta är något som ligger utanför dansskolans ordinarie undervisning och det kostar ingenting. Dock krävs det att ni medverkar på alla extra rep under våren. Vid de tillfällen vi ses kommer koreografierna repas in och filmas. Därefter kommer filmerna delas så att ni kan komma ihåg era danser och repa hemma. Exakta tider meddelas senare men vi repar alltid v 15, kvällstid. (veckan efter påsklovet eftersom dansskolan har två veckors påsklov 14+15)

 

 


Vi ser fram emot att se er den 16 december💖

 

 

 


👯‍♀️~Frågor/svar angående Audition~👯


1. Kan man anmäla sig trots att sista dagen för anmälan gått ut?


Att vi har ett sista anmälningsdatum beror på att vi sätter ihop ett tidsschema, men vi nekar självklart inte någon som vill vara med😊 Så skicka ett mail till jm.lizbalettskola@gmail.com


2. Vad ska man ha på sig?


Ha på dig något som förstärker det du vill förmedla i ditt solo eller vanliga träningskläder. Det är helt enkelt upp till dig.


3. Om jag tappar bort mig och inte kommer ihåg min dans, vad händer då?


Ingen fara, då har du möjlighet att göra om den. Vi drabbas alla av ”black out” ibland. Och kom ihåg, vi har ingen aning om hur det egentligen ska se ut😊 Det viktigaste är att försöka leverera med ansiktet, att leva sig in i dansen man skapat.


4. Måste man göra audition för att få vara med på skolans föreställning?


Nej, ALLA grupper på skolan är med och dansar sin egen grupps dans, den som övas in på lektionerna. 


5. Varför har ni audition?


Utöver gruppernas danser finns det roller i varje föreställning. Vi började med auditions för att eleverna ska ha en chans att påverka. Förr valde vi lärare ut vilka som skulle ha roller men genom auditions har alla samma chans till en roll. 


6. Behöver man vara där hela tiden, 10.00 - 16.30?


Nej, vi delar upp dagen i solon och gruppaudition. När man gjort sitt solo kan man åka hem om man vill och sedan komma tillbaka till gruppaudition. Vill man vara kvar går det bra. Sluttiden för dagen beror på hur många anmälningar vi får in.


7. Kommer alla andra elever som är där kunna se mitt solo?

Nej, vi täcker för alla fönster och balkongen hålls stängd - så det är endast lärarna i salen som tittar.


8. Ska jag ta med mig musiken själv, låten jag valt? 


Nej, ni meddelar oss vilken musik ni valt via mail eller sms senast torsdagen den 14 december. Viktigt att man då skriver vilken artist det är och exakt låttitel. Ibland finns det många versioner av samma låt/stycke. Det går också bra att skicka en länk. Har ni klippt och mixat musiken måste ni ta med den själva. Vi ordnar sedan så musiken finns redo när ni kommer. 
 

t t y s g .v t  t y s g .v  

bottom of page