top of page

Contemporary
modern, nutida dans

Modern/nutida dans innehåller många olika stilar och tekniker. På DANSBASEN Liz Balettskola arbetar vi med flödande, energisk och uttrycksfull dans till varierad musik. Balettens grundteknik finns med i botten. Vi jobbar med många olika moment såsom floorwork, känslomässigt uttryck, contract/releaseteknik, improvisation, kroppens egen tyngd, kraftfullhet, en del akrobatiska rörelser m.m.

Flex/Strength/Floor (ht -22)
Klassen Flex/Strength/Floor är någonting helt nytt på dansskolan. Med golvteknik som grund får du jobba på din flexibilitet och rörlighet i kombination med dans. Genom att kombinera styrka och stretch med inspiration från moderna-tekniken får du här t.ex. jobba med tyngdlagen, att få mer självförtroende att stå på händerna, att vara upp och ner, samtidigt som du bygger styrka, vilket du kan använda i alla andra dansstilar. 

Alla jobbar utifrån sin egna nivå och förmåga. De övningar ni lär er kommer i slutet av terminen bilda en koreografi. 

Missa inte detta unika tillfälle som vi kan erbjuda just denna termin!

Kejsarens_nya_kläder_2018_FOTO_Niclas_Li
Kejsarens_nya_kläder_2018_FOTO_Niclas_Li
Kejsarens_nya_kläder_2018_FOTO_Niclas_Li
Liz_Balettskola_ENSAMMA_HEMMA_i_filmens_

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet. Kända pionjärer och stilskapare var bland andra Isadora Duncan, Ted Shawn, Doris Humphrey, Martha Graham, José Limón och Merce Cunningham vilka flera har givit namn till de olika stilarna. I dagens dans är deras tekniker ofta blandade och förändras i en ständigt pågående utveckling.

Isadora Duncan inspirerade andra moderna dansare under sin tid till att skapa sina egna stilar. Detta var den största påverkan hennes dans hade, det var hon som grundade konsten att nå ut i nya riktningar, att söka efter nya och spännande uttrycksformer och inspiration. Med löst sittande kläder, nakna fötter och utsläppt hår skapade Duncan ny livskraft till dansen med hjälp av bålen som ger kraft för alla rörelser. Isadora Duncan är hyllad för uppfinnandet av vad som senare kom att kallas för modern dans

Isadora Duncan

bottom of page