top of page

Karolina Holmqvist

Karolina Holmqvist

Karolina har dansat sedan hon var 3 år gammal, och har spenderat drygt 10 av de åren på Liz Balettskola och har dansat i stilar som modern dans, jazz, balett och hiphop.

Efter gymnasiet började hon på New Education for Contemporary Dance i Härnösand och dansade där ett år på heltid i framför allt modern dans.

Därefter började hon den 3-åriga Yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm. Det är en bred utbildning med huvudämnena balett, jazz och modernt men även med klasser som acting, voice och commercial.

Nu har hon tagit examen på Balettakademien och är tillbaks i dansskolan för att undervisa!

 

Karolina brinner för undervisning eftersom hon själv vet hur mycket hennes egna danslärare har betytt för henne i hennes egna dansresa.

På hennes klasser kommer dansglädje att vara i fokus, i kombination med dansteknik och koreografier i alla olika slag.

Karolina är gästlärare på Liz Balettskola DANSBASEN under hösten -22 och  undervisar i Lyrical Jazz, Contemporary och Flex/Strength/Floor.

Klassen Flex/Strength/Floor är någonting helt nytt på dansskolan. Den kommer utveckla er smidighet, styrka, teknik och självsäkerhet att göra “danstrix”, framförallt på golvet men också via händerna. Alla jobbar utifrån sin egna nivå och förmåga. De övningar ni lär er kommer i slutet av terminen bilda en koreografi. 

Missa inte detta unika tillfälle som vi kan erbjuda just denna termin!

Lyrical Jazz är en blandning av tekniken från modern dans och från jazzdans. Stilen är mjuk och flytande men kan också vara energisk och kraftfull. Rörelserna ger uttryck för texten i musiken.

Här utlovas fokus på koreografi.

Karolina Holmqvist
Karolina Holmqvist
bottom of page