VANLIGA FRÅGOR

& SVAR

Har jag anmält mitt barn till rätt nivå?

I början av terminsstart ansvarar dansläraren att informera och flytta deltagare till en lämpligare nivå om det behövs. Dansläraren rekommenderar också deltagarna i slutet av varje termin vilken nivå deltagare skall välja till nästa termin. Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp om det behövs.

 

Får man titta på klasserna?

Första och sista danstillfället på Liz Balettskola, DANSBASENs termin får anhöriga titta på klassen nere i salen. Resterande klasser finns möjlighet att sitta på läktaren/balkongen.

 

Hur funkar det sen praktiskt, är man som förälder kvar under lektionen?

Föräldrar får sitta med i salen den första lektionen, sedan får man gärna sitta på en läktare i balettsalen om man vill se lektionen. Vissa föräldrar gör det, andra inte.

 

Ska man sitta utanför danssalen eller gå ifrån?

När barnen är mellan 4-5 år vill vi att förälder/annan ansvarig för barnet finns kvar på  balettskolan utanför danssalen, på balkongen eller i köket, under klassens gång.

Från det att barnet är 6 år och känner sig trygg med att ansvarig vuxen går ifrån är det ok att lämna balettskolan under lektionstiden. 

 

Får man filma/fota?

Ja, barnen är fantastiska! Men vi vill inte att ni fotar och filmar dem under klass. Detta då inte alla barn vill eller kan vara med på bild. Innan och efter kan ni fota ert barn men var restriktiva med att publicera bilder på sociala medier där andra barn finns med.


Hur anmäler man sig till en dansgrupp? 
Anmälan sker via vår anmälningsknapp som du finner här: https://www.balettskolan.com/dansschemaochpriser. Var noga med att uppgifterna du lämnar stämmer - du ansvarar för att vi har rätt kontaktuppgifter till er.

Hur gammalt måste mitt barn vara för att få börja dansa i er skola?

Vi tar emot barn från det år de fyller 4 år. Efter en lektion eller två brukar man läraren märka om barnet är moget för undervisningen eller om det är bättre att vänta något.

 

Jag hittar inte fakturan...?
Bekräftelse, kallelse och faktura skickas via e-post från mailadress: 
faktura-no-reply@fortnox.se  - var noga med att även se efter i din skräppost.
Om du ändå inte hittar den - kontakta oss snarast.

Lektionstid?

Uppropet med närvarokollen i början av lektionen fyller en viktig del av gemenskap, gruppkänsla och ingår i lektionstiden. Vi lägger stor vikt vid att alla barn känner sig sedda och välkomna i gruppen. I lektionstiden ingår en avrundningstid för att nästa grupp ska hinna börja på utsatt tid.


 

Jag anmälde mig och gick en lektion, sedan ångrade jag mig. Kan ni plocka bort mig från kursen?

Anmälan till kursen är bindande och du är betalningsskyldig. Vi hjälper dig dock gärna att hitta en annan kurs som passar bättre, kontakta jm.lizbalettskola@gmail.com så får du hjälp.

 

Hur gör jag om mitt lilla barn inte vill fortsätta med sin danskurs?

För de yngsta deltagarna, i Barndansgrupperna, tillämpar vi våra anmälningsbestämmelser avseende att anmälan är bindande på ett lite mjukare sätt. Ett mycket litet barn kan inte föreställa sig allt vad det innebär med att dansa i grupp och grunden för dans här hos oss är att det ska vara roligt! Det kan finnas olika skäl till varför det inte fungerar. Vänd dig till läraren eller jm.lizbalettskola@gmail.com - vi hjälper gärna till att försöka rätta till det som inte stämmer. Kan vi inte gemensamt hitta en bra lösning får man avboka under terminens första två veckor. Avgift tas ut för de klasser som passerat på terminen samt administrationsavgift.

 

Betalar man för en termin eller för ett helt år?

Man betalar man för en termin vid terminens start, (dvs för 12 lektioner).

Undervisningen är upplagd på 12 st lektioner/termin. Det pris som står på dansschemat vid resp. dansämne är terminsavgiften.

 

Kan man hoppa in i en kurs som redan har börjat?

För ungdomar och vuxna går det bra att i mån av plats starta under de tre första veckorna. Efter tredje veckan tar vi inte emot fler anmälningar på nybörjarkurser. Om du har förkunskaper kan du i mån av plats komma med senare, kontakta jm.lizbalettskola@gmail.com. Vid inhopp betalar man full terminsavgift, med möjlighet att ta igen missade lektioner i annan grupp (enl. överenskommelse med berörda lärare.)

 

Kan jag ha på mig vanliga träningskläder på lektionerna?

 

Vilken åldersgrupp ska jag anmäla mitt barn till?

Barn placeras i en grupp med jämnåriga. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att till exempel delta i en 3-årsgrupp ska man alltså ha fyllt tre år när kursen börjar. För att delta i en 4-5-årsgrupp ska man ha fyllt fyra, osv. Förkunskaper är riktlinjer. Lärare ansvarar för att placera om barnen till lämpligare nivå om så behövs. 

Senast uppdaterad: 2019-12-07

Made by Malena Engström & Karin Toll webbyrå